Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

 

 

25 Μαΐου  2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Συναδέλφισσες & συνάδελφοι

 

Η χώρα μας τα τελευταία χρόνια υποκύπτει όλο και περισσότερο στη νεοφιλελεύθερη επίθεση του κεφαλαίου που πλήττει κάθε τομέα της οικονομίας και ιδιαίτερα τον κόσμο της μισθωτής εργασίας.  Όλα δείχνουν, ότι οι σημερινές συνδικαλιστικές ηγεσίες δε μπόρεσαν να αντισταθούν στην νεοφιλελεύθερη επέλαση,  μεταλλάχτηκαν και επί το πλείστων συμπορεύτηκαν  με τη νέα πραγματικότητα. Μια επίθεση που βρήκε το συνδικαλιστικό κίνημα της χώρας απροετοίμαστο, να δέχεται ήττες σε όλα τα μέτωπα, αφοπλισμένο από όλα τα νομοθετικά  εργαλεία που είχε στο παρελθόν και αδύναμο να αναχαιτίσει την συνεχή στοχοποίηση των εργαζομένων.

Τα αποτελέσματα αυτής της νέας κατάστασης είναι ορατά και στο δικό μας εργασιακό-συνδικαλιστικό τοπίο. Είναι εμφανές, ότι η επιρροή του νεοφιλελευθερισμού, που προωθεί και εκφράζει τον ατομικισμό, έχει διεισδύσει στους κόλπους του συνδικαλιστικού κινήματος και εκφράζεται με ιδιοτελείς συμπεριφορές συνδικαλιστικών ηγεσιών που αναπτύσσουν ατομικιστικές στρατηγικές για την ανάδειξη ή την διαιώνιση της κυριαρχίας τους. Συνδικαλιστικές ηγεσίες, που δεν έχουν πλέον ερείσματα στους χώρους εργασίας προτάσσουν τον παραγοντισμό και λειτουργούν ως γραφειοκρατικές οργανώσεις, έχοντας απολέσει τη διαπραγματευτική τους δύναμη.

Η σκληρή πραγματικότητα, που έχει δημιουργηθεί όλα αυτά τα χρόνια, σε συνδυασμό με την οικονομική και κοινωνική κρίση που μαστίζει τη χώρα μας, επιβάλει επιτακτικά την αναγέννηση του συνδικάτου μέσα από τα σπλάχνα του, ώστε να προστατέψει ως κόρη οφθαλμού το τελευταίο προπύργιο των εργαζομένων, αυτό της συλλογικής αντίστασης.

Σήμερα είναι πιο επιτακτικό από ποτέ, το συνδικαλιστικό κίνημα να επαναφέρει τις γενεσιουργές του αξίες στο προσκήνιο και να προτάξει την αλληλεγγύη, την ανιδιοτέλεια, την ενότητα και τη συλλογική δράση ως προμετωπίδα, αποκηρύσσοντας κάθε είδους παραγοντισμό, πελατειακή και κομματική αντίληψη.

Σήμερα οι προκλήσεις και οι πολιτικές, που διαμορφώνονται δεσμεύουν το παρόν και το μέλλον των εργαζομένων και δε μπορούν να αντιμετωπιστούν με εργαλεία του παρελθόντος. Η αναγέννηση του συνδικαλιστικού κινήματος στην ΕΥΔΑΠ θα πρέπει να εμπλουτιστεί με νέες και άφθαρτες ιδέες διευρύνοντας το στελεχιακό δυναμικό των συνδικάτων με νέα πρόσωπα που βρίσκονται καθημερινά στους χώρους δουλειάς που θα αγωνίζονται δυναμικά προς το συμφέρον όλων μας.

 

Η Ανανεωτική Προοδευτική Κίνηση γεννήθηκε για να φέρει τον άνεμο της ανανέωσης στα συνδικαλιστικά δρώμενα της ΕΥΔΑΠ με πρόσωπα απαλλαγμένα από τις κομματικές δεσμεύσεις των λογικών του χθες, που δεν θα αποτελούν βραχίονα και υποκατάστατο κανενός κόμματος.

Στο πλαίσιο της αντίδρασης στην ήδη διαμορφωμένη κατάσταση και έναντι των μελλοντικών προκλήσεων που θα κληθούμε άμεσα να  αντιμετωπίσουμε, μια μεγάλη μερίδα συνέδρων της ΟΜ.Ε ενώσαμε τις δυνάμεις μας και συγκροτούμε ένα πολυσυλλεκτικό συνδυασμό, πιστό στις αρχές και τις αξίες του γνήσιου συνδικαλισμού για να καινοτομήσει και να δώσει  προοπτική στο γκρίζο τοπίο που κυριαρχεί, προς όφελος των εργαζομένων.

Ο συνδυασμός Ανανεωτική Προοδευτική Κίνηση μέσα στα πλαίσια του συνδικαλιστικού γίγνεσθαι θα επιδιώξει ευρύτερες συνεργασίες και θα αγωνιστεί με κάθε συνδικαλιστικό και θεμιτό μέσο ώστε το  νερό ως φυσικό αγαθό και οι υπηρεσίες Αποχέτευσης  να παραμείνουν υπό Δημόσιο έλεγχο, στηρίζοντας απόλυτα την απόφαση 1906/2014 του Συμβουλίου της Επικράτειας .

Θα αγωνιστούμε για μια ΕΥΔΑΠ, Δημόσια, Κοινωνική με Οικονομική Αυτοτέλεια.

 

Αγωνιζόμαστε, διεκδικούμε, 

δημιουργούμε μια μεγάλη συμμαχία.

 

Για την Ανανεωτική

η Συντονιστική Επιτροπή